Mirna oaza u urbanom dijelu Sarajeva: Upoznajte novogradnju Riverside na Stupu - Nađi stan

Mirna oaza u urbanom dijelu Sarajeva: Upoznajte novogradnju Riverside na Stupu

| 02.02.2024 | Novogradnja

Svjedoci smo da posljednjih godina u Sarajevu imamo smanjenu ponudu kvalitetnih projekata novogradnje na dobrim lokacijama i po pristupačnim cijenama.

Isto predstavlja poseban izazov kupcima stanova, jer projekti novogradnje osim posebnih pogodnosti koje nude (ne plaća se porez na promet nekretnina, kupuje stan u kojem je potrebno unijeti samo namještaj i lične stvari, posjeduju garancije na izvedene radove itd.) su također i izrazito poželjan vid ulaganja.

U agenciji Prostor, zajedno sa investitorom projekta, kompanijom Al Omania svim budućim kupcima nude projekat Riverside – jedan od rijetkih projekata na području Sarajeva koji nudi jedan sasvim drugačiji koncept življenja od većine projekata novogradnje.

Projekat Riverside je smješten u sarajevskom naselju Stup, u blizini ulice Kasindolska, Kurta Schorka, Stupske petlje i Sarajevskog aerodroma a ipak izdvojen od gradske buke i gužve.

Obzirom da na mikrolokalitetu predmetne nekretnine postoji nedostatak uređenih zelenih površina i prostora za odmor i rekreaciju, kao posebnu prednost ovog naselja izdvajaju i činjenicu da je između dva objekta planiran park za djecu sa zelenom površinom i klupama za odmor i rekreaciju.

Svi stanovi u objektu će imati podno grijanje i to preko sistema toplotnih pumpi, koji trenutno predstavlja ekološki najnapredniji sistem i omogućava izuzetan komfor uz nezavisnu i ekonomičnu potrošnju. Vanjska stolarija je predviđena kao višekomorna PVC stolarija, kao podne obloge planiran je parket (proizvođača Tarkett ili slične kvalitete), prvoklasna keramika, kao i sanitarni uređaji.

Bitno je napomenuti da ovaj nivo kvaliteta završnih radova je inače karakterisitika projekata koji imaju značajno višu cijenu po m². Potrebno je posebno naglasiti da je trenutno u toku posebna ponuda trosobnih stanova (od cca 60 m²) u ovom kompleksu gdje se uz uplatu od minimalno 90% od ukupne cijene dobiva popust na tražene cijene od pet %, te vanjsko parking mjesto gratis.

Također, investitor je i za druge tipove stanova i poslovnih prostora obezbjedio odlične popuste u pretprodaji koji su i do pet %.

Kompleks je dizajniran kao manje stambeno naselje sa dva objekta (A i B) te po cca 40 stanova po objektu različitih površina (od manjih dvosobnih do četverosobnih).

Izgradnja objekta A je uveliko počela i završetak građevinskih radova i useljenje se očekuje na proljeće 2025 godine. Trenutno je dostupno više stanova različitih kvadratura (od cca 45 m² do cca 108 m²) raspoređenih na više etaža (od visokog prizemlja do četvrtog sprata).

Agencija Prostor i kompanija Al Omania uvjereni su da kombinacija jedinstvene lokacije, vrhunskog kvaliteta gradnje i pristojnih cijena sa izuzetnim mogućnostima ostvarivanja popusta, čine Riverside vašom novom adresom ugodnog življenja.

Za više informacija o projektu Riverside i pogodnostima koje nudi pozovite agenticu Enu Duku putem Mob/Viber/Whatsapp +387 62 111 511 ili je kontaktirajte na mail adresu ena@prostor.ba. Broj licence agenta je: 01-01.1-24/23.

Prostor d.o.o Sarajevo je upisan u registar posrednika pod br. 13/2022 pri Ministarstvu trgovine FBiH.

Izvor: Klix