Objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencionisanje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine u Brčko distriktu BiH - Nađi stan

Objavljen javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencionisanje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine u Brčko distriktu BiH

| 25.01.2024 | Javni pozivi

Razvojno-garantni fond Brčko distrikta BiH raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencionisanje dijela kamata za kupovinu prve nepokretnosti, za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH za 2022. godinu.

Javnim pozivom, pozivaju se fizička lica, koja imaju prebivalište na teritoriji Brčko distrikta BiH i koja su koristila kreditna sredstva za kupovinu ili izgradnju prve nepokretnosti za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH, da ponesu zahtjeve za subvencionisanje dijela kamata po Programu za 2022. godinu.

„Namjena javnog poziva je omogućiti fizičkim licima na području Brčko distrikta BiH povoljniji pristup finansijskim sredstvima kroz subvenciju dijela kamata na kredite za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH”, navodi se u javnom pozivu.

Maksimalan iznos kredita za koji će se subvencionisati dio kamata je (do) 100.000 KM, a maksimalan rok otplate kredita po kojem se subvencionišu kamate je 25 godina, za vlasnike koji prije odobrenja kredita nisu imali navršenih 40 godina.

Javni poziv sa detaljnim informacijama i pratećim obrascima se može preuzeti na veb-stranici Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH.