Potpisan ugovor o kupovini zemljišta za izgradnju kompleksa od 300 mil. KM u Trebinju - Prvi radovi već početkom 2024. - Nađi stan

Potpisan ugovor o kupovini zemljišta za izgradnju kompleksa od 300 mil. KM u Trebinju – Prvi radovi već početkom 2024.

| 11.09.2023 | Novogradnja

Ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić i direktor trebinjskog preduzeća Nugo holding Jovan Andrić, potpisali su ugovor o prodaji zemljišta za realizaciju investicionog projekta Lajon hil vilidž (Lion Hill Village) u Trebinju.

Projekat ukupne vrijednosti oko 300 mil KM podrazumijeva izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa koji će sadržavati 2.200 stanova, uz popratne sadržaje.

Denis Šulić smatra da potpisivanje ugovora označava početak novog investicionog ciklusa od velikog značaja za Hercegovinu.

– Početak radova možemo očekivati već početkom sljedeće godine. Ova vrsta rezidencijalnog turizma usmjerana je za penzionere srednjeg i višeg staleža iz zemalja Evropske unije, ali i drugih zemalja, koji bi provodili više od 200 dana na području Republike Srpske – rekao je Šulić.

Miloš Andrić, direktor kompanija Brova holding i Brova grup iz Norveške, koje su osnivači preduzeća Nugo holding iz Trebinja, nije imao namjeru da ulaže u naše krajeve, ali zbog sina je promijenio mišljenje.

– Kaže on meni – tata, zašto mi ne bismo nešto ovdje uradili? Rekao sam mu da napravi projekat i on je na njemu radio godinu dana. Ja sam iz tog kraja, ja cijenim svoje ime. Mi želimo nešto raditi i ono što počnemo i završimo. Neću garantovati da ćemo napraviti svih 2.200 stanova, ali prva faza koja je 700 je sigurna – najavio je Andrić, saopšteno je na sajtu Grada Trebinja.

Andrić je uvjeren da postoji tržište za stanove jer, kako je rekao, kupovna moć penzionera u Evropi koji su navikli na lagan život opada i primorani su da umjesto izlazaka u hotele i restorane, potraže skromniji način za odmor.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske usvojila je 17. avgusta odluku o utvrđivanju investicionog projekta Lajon hil vilidž, te o prodaji zemljišta u svojini Republike Srpske radi realizacije ovog projekta.

Predmet ugovora je zemljište na lokaciji Gorica dva Trebinje ukupne vrijednosti od oko 964.000 KM.

Prema dostavljenom projektu, kompleks će obuhvatiti izgradnju stambeno-poslovnog objekta sa 2.020 stambenih jedinica rezidencijalnog turizma, a planirano je da bude realizovan u tri faze u periodu od sedam godina.

Projekat podrazumijeva izgradnju poslovno-stambenog kompleksa, hotela, restorana, tržnog centra, stomatoloških i medicinskih objekata.

Izvor: eKapija