Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade - Nađi stan

Sparkasse Banka predstavlja inovativni stambeni kredit za mlade

| 27.09.2023 | Finansiranje i krediti

Sparkasse Banka predstavila je novi Stambeni kredit za mlade sa fleksibilnom otplatom koja prati primanja tokom razvoja karijere. Ovaj kredit omogućit će mladim ljudima da na početku svoje karijere ostvare želju za vlastitim domom uz otplatni plan koji će moći prilagoditi primanjima koja očekuju tokom svog profesionalnog razvoja.

Novi proizvod rezultat je poslovnog modela banke kojim žele aktivno graditi finansijsko zdravlje klijenata i zajednice u kojoj posluju.

O prednostima i karakteristikama ove jedinstvene ponude na tržištu govori Emina Muharemović, direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Banke.

Šta donosi stambeni kredit za mlade i zašto je drugačiji od ostalih kredita na tržištu?

Stambeni kredit za mlade je proizvod koji proizilazi iz našeg poslovnog modela izgradnje finansijskog zdravlja klijenata i zajednice u kojoj poslujemo, a koji je ključni dio našeg identiteta i koji oblikuje sve što radimo. Kreiran je na način da mladim i perspektivnim ljudima, koji su toku razvoja svoje profesionalne karijere olakša rješavanje stambenih potreba, što je važno za ostanak mladih u BIH.

Sa rješenjem stambenog pitanja, stvara se jedna stabilna osnova na kojoj mladi mogu graditi svoju budućnost u zemlji, te primjeniti ovdje svoje obrazovanje i stečeno znanje, što ima dugoročni utjecaj na prosperitet cijele BiH.

S tim ciljem, kreirali smo ovaj drugačiji i na tržištu jedinstven stambeni kredit s fleksibilnim anuitetima, čija otplata prati prihode koje mladi profesionalci mogu očekivati tokom svog karijernog razvoja.

Ovaj inovativni stambeni kredit omogućit će mladim ljudima da prilagode svoje mjesečne rate i usklade ih s trenutnim primanjima, dok istovremeno uzimaju u obzir očekivano povećanje prihoda tokom napredovanja u karijeri. To znači da korisnici ovog kredita upravljaju otplatnim ratama svog stambenog kredita, uzimajući u obzir svoje trenutne finansijske mogućnosti, ali i buduće prihode koji se očekuju kako budu napredovali u svojim profesionalnim karijerama.

Klijenti će pri realizaciji ovog kredita biti oslobođeni troškova obrade kredita i procjene nekretnine, te ih očekuju vaučeri naših partnerskih kuća Domod i Penny sa kojima ostvaruju dodatni popust pri kupovini artikala sa kojim žele opremiti svoj stan.
Dodatno, ukoliko su u pitanju klijenti koji prvi put sklapaju poslovni odnos sa bankom, pri otvaranju računa i ugovoru prijema redovnih mjesečnih primanja putem Sparkasse banke, očekuje ih poklon dobrodošlice u iznosu 100KM.

Na koji način se rate prilagođavaju primanjima tokom razvoja karijere?

Ovaj kredit se otplaćuje u dvije faze, odnosno za njega se mogu ugovoriti dvije visine mjesečne otplatne rate u različitim fazama, a kako bi se postigao balans između otplate kredita u odnosu na trenutne i planirane mogućnosti.

U prvoj fazi, odnosno u prvih pet godina otplate kredita kada je korisnik i na početku svoje profesionalne karijere kada su primanja skromnija i ograničena, ugovara se niža mjesečna rata prilagođena trenutnom mjesečnom budžetu klijenta. Nakon pet godina ugovora se viša mjesečna rata koja će odgovarati primanjima koje klijent očekuje u nastavku svoje profesionalne karijere.

Razumijemo da je kupovina stana jedno od važnijih životnih pitanja te je naše osoblje u poslovnicama širom BiH na raspolaganju da pruži savjete i najbolje opcije usklađene sa specifičnim potrebama svakog klijenta.

Izvor: Klix.ba