U toku akcijska prodaja stanova u izgradnji u sklopu naselja "Nova Vogošća" - Nađi stan

U toku akcijska prodaja stanova u izgradnji u sklopu naselja “Nova Vogošća”

| 05.11.2022 | Novogradnja

Na lokalitetu Općine Vogošća kompanija Nova Vogošća d.o.o. Sarajevo gradi stambeno-poslovni objekat ukupne površine 21.000 m2.

Radi se o impozantnom objektu koji se gradi u sklopu stambenog naselja “Nova Vogošća” koje će, osim objekta koji se trenutno gradi, obuhvatati još sedam stambeno-poslovnih objekata sa ukupno 1.700 stanova, poslovnim prostorima, garažnim mjestima, parkovima za djecu, sportskim igralištima, shopping centrom, zelenim površinama i ostalim sadržajima. Primarni cilj kompanije je da unaprijedi kvalitet života stanara naselja “Nova Vogošća”, ali i lokalne zajednice, s obzirom da se stvara životna sredina koja je neovisna o bilo kojem drugom dijelu grada. Naselje “Nova Vogošća” smješteno je neposredno uz desnu stranu glavne saobraćajnice od Općine Centar do Općine Vogošća, prije ulaska u sami centar Vogošće, a udaljenost od centra Sarajeva je svega 4,6 km.

Stambeni dio objekta koji se gradi obuhvata sedam spratova i uključuje 200 stanova prema slijedećoj strukturi:

  • 70 stanova veličine 43 do 45 m² (dnevni boravak sa kuhinjom, jedna spavaća soba, kupatilo i balkon)
  • 92 stana veličine 59 do 66 m² (dnevni boravak sa kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupatilo i balkon)
  • 22 stana veličine 67 do 72 m² (dnevni boravak sa kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupatilo i balkon)
  • 16 stanova veličine 85 do 89 m² (dnevni boravak sa kuhinjom, dvije/tri spavaće sobe, kupatilo, WC i balkon).

Stanovi će biti opremljeni u skladu sa najvišim standardima pri čemu se posebno ističe funkcionalan raspored prostorija i prozračna atmosfera, što će kupcima stanova omogućiti udobnije stanovanje.

Nakon završenih pripremnih građevinskih radova i po dobijanju pravosnažne građevinske dozvole, u toku su glavni građevinski radovi na izgradnji objekta.

Sa kompanijom MEISTER d.o.o. Sarajevo zaključen je Ugovor o izvođenju grubih građevinskih radova što obuhvata armirano-betonske i zidarske radove. Kompanija Meister ima impresivnu listu uspješno završenih projekata u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, sa dokazanim kvalitetom izvršenih usluga i poštivanjem zadatih rokova.

“Nakon što smo uspostavili gradilište i osigurali neophodnu infrastrukturu, trenutno izvodimo radove na izgradnji armirano-betonske konstrukcije objekta. Sve aktivnosti se odvijaju u skladu sa definisanim rokovima. Zahvalni smo investitoru, kompaniji Nova Vogošća što nam je ukazala povjerenje za izvođenje radova na ovako složenom projektu”, ističe Muris Peco, direktor kompanije Meister.

Isporuka betona je povjerena kompaniji TBG BH d.o.o., članici prestižne njemačke grupacije HEIDELBERGCEMENT, koja je jedan od najvećih proizvođača građevinskih materijala na svijetu. Za hidroizolacije je zadužena kompanija NEBI d.o.o. koja je zastupnik renomirane njemačke kompanije SCHOMBURG koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih hidroizolacionih materijala

Stručni nadzor nad svim fazama izgradnje objekta povjeren je kompaniji PRO-DOM d.o.o. Sarajevo, te je imenovan nadzorni tim u koji su uključeni inženjeri građevinarstva, elektrotehnike i mašinstva. U sklopu navedenog odgovornog zadatka, neposredni nadzor nad radovima na konstrukciji objekta i kontroli statike vrši Hajrudin Hodžić, direktor kompanije EMNA d.o.o. Sarajevo, kao jedne od vodećih kompanija u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

“Radovi na izgradnji stambeno-poslovnog objekta se odvijaju prema usvojenom dinamičkom planu, te smatram da će ovakav tempo radova osigurati da svi radovi budu okončani u skladu sa planiranim rokom – februar 2024. godine. Posebno je bitno istaći činjenicu da imamo odličnu saradnju sa kvalitetnim i pouzdanim izvođačima radova i dobavljačima materijala”, istakao je Samir Hasić, direktor kompanije Pro-Dom i koordinator nadzornog tima.

Kompanija Nova Vogošća d.o.o. Sarajevo sa zadovoljstvom ističe da je u toku akcijska prodaja stanova u izgradnji sa atraktivnim uslovima plaćanja i specijalnim dodatnim pogodnostima.

Informacije o projektu, cijenama, uslovima i mogućnostima kupovine, kao i odabir stana na interaktivnoj 3D mapi objekta moguće je izvršiti na web stranici www.novavogosca.ba.

Za sve upite vezano za kupovinu stana, možete se obratiti na brojeve telefona: 061/300-111 ili 033/425-000, kao i putem e-mail adrese: prodaja@novavogosca.ba.

Izvor: klix.ba