Planirana izgradnja 600 stanova i drugih objekata: Ovako će izgledati opustošeni kompleks kod nekadašnje Mljekare - Nađi stan

Planirana izgradnja 600 stanova i drugih objekata: Ovako će izgledati opustošeni kompleks kod nekadašnje Mljekare

| 18.06.2024 | Novosti

Na jednoj od najatraktivnijih i najvećih parcela udaljenih samo kilometar od centra Banjaluke planirana je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.

Vedran Jarić, sin vlasnika preduzeća “Aragosta Invest” predstavio je javnosti kako će izgledati budući stambeno-poslovni kompleks u krugu nekadašnje Mljekare u Banjaluci.

Na navedenoj lokaciji je predviđena gradnja od 600 stanova, ali i drugih pratećih objekata.

Podsjećamo, Veljko Jarić, vlasnik navedenog preduzeća 2022. godine je kupio zemljište nekadašnje “Mljekare”, a riječ je o 20.000 kvadratnih metara zemljišta na lokaciji Malta koje je ranije bila u fokusu investitora i graditelja.

Kompleks nekadašnje “Mljekare” jedna je od najatraktivnijih građevinskih parcela u Banjaluci. U blizini je Tržni centar “Delta”, a cijela parcela ima više hiljada kvadrata.

Veljko Jarić je ranije rekao kako mu je plan da 2023. godine krene sa radovima izgradnje stambeno – poslovnog kompleksa.

“Planirano je da radovi krenu sljedeće godine, ako ne bi izbio kakav treći svjetski rat. Ovu godinu ćemo iskoristiti da sve pripremimo u smislu projektivanja, usklađivanja sa planom Banjaluke, obezbjeđivanja uslova. To je ozbiljan i veliki kompleks, a prije definisanja definisanja uslova gradnje, dogovaram i usaglašavam sa Gradom sve detalje, nakon kojih tražim građevinsku dozvolu“, objasnio je Jarić prije dvije godine za banjalučki Capital.

Banjalučka “Mljekara” je privatizovana krajem 2004. godine, kada je državni kapital prodan subotičkoj “Mlekari” za 500.000 KM, uz obavezu ulaganja od 13 miliona KM, povećavanje proizvodnje, zadržavanje radnika i pretežne djelatnosti.

Izvor: Mondo